1. Главная
  2. Блог
  3. Нетипова аргументація автоматизації готелів: контроль персоналу та енергосбереження

Нетипова аргументація автоматизації готелів: контроль персоналу та енергосбереження

13 января 2021
393

1.HO-CO: СИСТЕМИ ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ ТА КОНТРОЛЮ ПЕРСОНАЛУ ГОТЕЛЯ.

Кожен з номерів сучасного готелю обладнаний безліччю електроприладів. Це різноманітні світильники, холодильники, телевізори, кондиціонери, вентилятори, електронні замки і тому подібні пристрої.

Вся ця техніка іноді споживає таку кількість електроенергії, що витрати на її оплату можуть становити вельми солідну суму в бюджеті готелю. Практика показує, що найбільш ефективним способом зниження витрат є впровадження спеціальних автоматизованих систем.

Невиправдано високе споживання електрики в багатьох випадках пов'язане з тим, що гість, залишаючи номер, забуває вимкнути освітлення, кондиціонер або телевізор. Тому, в багатьох готелях сьогодні використовуються спеціальні енергозберігаючі контролери.

Ці невеликі пристрої виглядають як звичайні вимикачі і встановлюють їх біля входу. Щоб використовувати електроприлади в номері, в контролер попередньо потрібно вставити ключ-карту. Після її видалення живлення автоматично вимикається, але не відразу, а з невеликою затримкою, як правило, 20-30 секунд.

Таким чином, в номері за відсутності гостя продовжать свою роботу тільки ті пристрої, які адміністрація готелю вважатиме за потрібне - міні-холодильники і, можливо, система клімат-контролю.

Карточний вимикач - це по суті своїй головний вимикач, який встановлюється при вході в номер. Заходячи в номер, гість вставляє свій ключ-карту в спеціальний пристрій, включаючи тим самим електроживлення всередині номера.

Енергозберігаючий пристрій призначений для того, щоб скоротити витрати готелю на електроенергію. Гості, ідучи з номера, повинні забрати свою ключ-картку і, відповідно, знеструмити кімнату, тобто залишити палаючим світло у ванній, включеним телевізор і т.п. вже буде неможливо.

Інтелектуальні енергозберігаючі вимикачі від Майтек активуються тільки від ключа-карти Вашого готелю. При цьому вони вміють відрізняти карту персоналу від гостьової карти і в залежності від цього включати ті чи інші пристрої всередині номера. Наприклад, від карти покоївки включиться тільки одна розетка, в яку підключається пилосос і основне світло. Цього достатньо, щоб покоївка зробила прибирання в номері. Від гостьової карти активуються всі пристрої всередині номера. До речі, карткові вимикачі даного типу можуть служити додатковим інструментом у вічній боротьбі адміністрації готелю з «лівим» поселенням. Продати номер в обхід каси готелю, видавши гостям на час службову карту, не вийде. Навряд чи хтось погодиться жити в номері, в якому не працюють практично всі споживачі електричного струму, включаючи телевізор і кондиціонер.

Підсумовуючи вищевикладене, відповідь на питання потрібні енергозберігаючі пристрої в готелях чи ні, має більше аргументів «за», ніж «ні». Тарифи на електроенергію зростають щорічно і будуть рости і далі. Завдання щодо підвищення енергоефективності рано чи пізно торкнеться кожного готелю. Інтелектуальні карткові вимикачі Майтек, які Ви можете придбати у нашій компанії, допомагають вирішити цю задачу.

2. ЩО СОБОЮ ЯВЛЯЄ R-KEEPER.

Найдосконалішою за своїми функціональними можливостями системою, яку визнають навіть продавці програм-конкурентів, в даний час є програмний продукт R-keeper, який набув великої популярності після 2000 року. На сьогоднішній день, ця система автоматизації встановлена ​​в тисячах ресторанів по всьому світу. Серед них не тільки українські підприємства, а й іноземні - наприклад, турецькі, болгарські, австрійські та іспанські.

Спочатку існувала думка, що така професійна програма, як R-Keeper, необхідна тільки елітним ресторанам і готелям з великою площею і величезною прибутком, але зараз тенденція змінилася: R-Keeper стали активно використовувати невеликі кафе і ресторани, іноді навіть всього на 5 столиків. Пов'язано це з тим, що програмний комплекс значно підвищує ефективність управління, а значить - і прибутковість закладу. Адже виживати в умовах постійно зростаючої конкуренції потрібно підприємствам не тільки великого формату.

Програма R-keeper створена для упорядковування інформаційних потоків і автоматизації ряду однотипних операцій в закладах індустрії Horeca. За цією фразою ховається наступне - введену в R-keeper інформацію, система обробляє і видає в необхідному для Вас вигляді, а також паралельно виконує запрограмовані операції і реагує на дії користувача.

Якщо простіше, то R-keeper бере на себе контроль і розрахунки в Вашому закладі, змушуючи персонал діяти за налаштованою Вами схемою. Адміністрації закладу залишається тільки контролювати, щоб всі операції проводилися Вашим персоналом через R-Keeper, і Ви можете насолоджуватися результатами роботи Вашого закладу і достовірними даними.

У програмі R-keeper реалізовано безліч ідей, які ось уже багато років допомагають жити рестораторам по всьому світу:

·         R-keeper змушує персонал діяти за налагодженою, чіткою схемою роботи закладу (наприклад: страва не буде приготовлено, якщо офіціант не введе його в систему або ніхто, крім менеджера не зможе зробити скасування пречек)

·         R-keeper веде повний облік продажів

·         R-keeper автоматично списує інгредієнти проданих страв зі складу

·         R-keeper дозволяє повністю вести складський облік

·         R-keeper дозволяє працювати зі знижковими системами

·         R-keeper надає гнучку і детальну звітність

3. СИСТЕМИ ОБЛІКУ ДЛЯ РЕСТОРАНІВ ВІД МАЙТЕК

З досвіду ми часто стикаємося з ситуацією, коли в закладі ніби як ведеться товарно-складський облік, але по факту він ведеться некоректно. Ресторатори, найчастіше, не бачать актуальні дані по складах. Товарно-складський облік «ніби як є» на підприємстві, але реальні цифри і підсумки невеликі.

За рахунок того, що некоректно забиті технологічні картки, неправильно побудовано рух товарів: переміщення, списання, витрата, вилазять дуже великі недоліки і надлишки по інвентаризації. Якщо товарно-складський облік вести коректно, то не повинно бути великих перекосів.

Інша проблема, з якою стикаються ресторатори - це некоректна робота з базою по товарно-складського обліку, навіть якщо настройка проведена вірно. В процесі роботи, може «розсипатися» база, що в підсумку призведе до того, що базу потрібно заново перенастроювати.

Наша компанія пропонує ведення обліку підприємствам громадського харчування віддалено. Наші улюблені клієнти - прогресивні ресторатори, які розуміють ефективність делегування бухгалтерського і складського обліку. Серед наших співробітників - колишні шеф-кухарі провідних ресторанів Вінниці, які знають всі нюанси складання калькуляційних і технологічних карт, побудови меню, товарного обліку.

Основні причини некоректного ведення товарно-складського обліку: низька кваліфікація персоналу і некоректна організація роботи процесів всередині підприємства.

Основна перевага ведення товарно-складського обліку віддалено - це виняток змови виробництва та бухгалтерії. Бухгалтер-калькулятор не знайомий з персоналом виробництва, що виключає домовленості і отримання фінансової вигоди.

Наші фахівці:

• ведуть товарний облік в програмі StoreHouse

• складають калькуляційні та технологічні карти

• проводять інвентаризацію з аналізом і розбором результатів

• надають щомісячний пакет звітів по товарах і складах

• проводять інжиніринг меню

• надають консультаційні послуги

Ви отримуєте:

• зниження витрат на бухгалтерію і виробництво

• можливість концентрації уваги на основному бізнесі

• підвищення якості обліку і фінансової звітності

• впровадження передових технологій, доступ до інформації 24/7

• підвищення оперативності прийняття управлінських рішень

• наочність динаміки результатів роботи вашого підприємства

4. САЙТИ ДЛЯ РЕСТОРАНІВ, ІНТЕГРОВАНІ З R-KEEPER

Сайт ресторану або кафе потрібен для залучення клієнтів. Останнім часом всі використовують телефони частіше, ніж комп'ютери. Також і з доставкою їжі - простіше і швидше зробити замовлення зі свого смартфона. Тому дуже важливо надавати клієнтам актуальні дані, що діють акції та пропозиції - що і дозволяють робити сайти, інтегровані з R-keeper: зміни, внесені в R-keeper, оновлюються на сайті автоматично, без зайвих витрат часу і залучення програмістів.

Саме замовлення їжі - те, заради чого більшість заходять на сайт закладу. Якщо ви вже створили сайт тільки для іміджу і в якості візитки, ми допоможемо організувати можливість онлайн-замовлень. Звичайно, на сайті можна розмістити меню і контактний номер для замовлення їжі по телефону, але це не зовсім зручно. До того ж, вам буде потрібно більше людей для обробки дзвінків та прийому замовлень. Потенційний клієнт швидше вибере сайт, де все автоматизовано і досить зробити пару кліків для замовлення їжі і підтвердити його по телефону. Оптимальне рішення - якщо сайт інтегрований з системою R-keeper.

Більшість власників закладів витрачають тисячі доларів на створення сайтів і їх просування, проте потенційного клієнта не завжди виходить утримати і довести до моменту оплати замовлення. Фахівці «Майтек» передадуть атмосферу вашого закладу в дизайні сайту.

Ми підбираємо відповідні фонові зображення і шрифти, орієнтуємося на ваш фірмовий стиль, створюємо привабливу галерею, ведемо окремий блог для залучення нових клієнтів, забезпечуємо зручне користування сайтом власникам смартфонів - і все це з можливістю оплати онлайн через різні електронні системи. Власникам ресторанів більше не потрібно витрачати колосальні кошти та час на створення сайту.

5. МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ДЛЯ ЗАМОВЛЕНЬ В РЕСТОРАНІ ТА ГОТЕЛІ - TAPINN

Мобільний додаток TapInn, інтегрований з R-keeper - це привабливе багатомовне меню (більше 10 мов), бонусна система, клієнтська база, система відгуків, гнучкий інтерфейс і багато іншого в українській розробці для Вашого закладу.

Кожен ресторатор бажає підкреслити індивідуальність і прагне розробити унікальний рецепт свого бізнесу. Однак деякі життєво важливі елементи залишаються незмінними: меню, обслуговування, комфорт і задоволення гостей. Це п'ять стовпів, які ми прагнемо вдосконалювати за допомогою TapInn.

Щоб залишатися попереду і залишатися конкурентоспроможними, кожен готель і ресторан повинен не тільки пропонувати цілий ряд послуг, але і домагатися високого рівня задоволеності гостей.

TapInn знижує витрати, скорочує трудомісткі і надлишкові дії. Сьогодні технології та інновації відіграють ключову роль в підвищенні продуктивності. Галузеві дослідження показують, що сектор громадського харчування повинен ідентифікувати і застосовувати нові і нові технології в якості ключових факторів майбутнього росту. Технологія підвищує цінність, збільшує продажі і оптимізує витрати на персонал.

Ключем до цього є збільшення продуктивності вашого персоналу, тому ви отримуєте максимум від кожної години, яку співробітник проводить на роботі. Як ви можете це зробити? TapInn пропонує п'ять інструментів підвищення продуктивності, які допоможуть вам поліпшити обслуговування гостей, залишаючись при цьому рентабельним.

По-перше, додаток просуває спілкування між персоналом і гостями. Паперові меню в сучасному світі перестали бути сучасними. Зробити замовлення простіше, а збільшити контроль над замовленням і використовувати технології для збільшення обсягу продажів вигідніше.

По-друге, додаток застосовує автоматизацію при обробці платежів, допомагає зменшити помилки при прийнятті замовлень і зробити весь цикл більш ефективним завдяки інтеграції з R-keeper.

По-третє, TapInn створює стимули для своїх гостей новим варіантом робити замовлення при зборі бонусів і отримувати негайну знижку при замовленні через додаток.

По-четверте, без паперової тяганини, додаток дозволяє позбутися витрати часу на збір замовлень і перенесення їх на кухню або бар, а також створює базу даних про споживчі шаблони і переваги, які будуть використовуватися для прямого маркетингу.

По-п'яте, завдяки TapInn зменшується навантаження і усуваються найбільші витрати часу, що дозволяє зосередитися на обслуговуванні гостей.

В недалекому минулому потреба автоматизувати бізнес означала бажання бути «в тренді» і прагнення до престижу. Сьогодні точка зору власників бізнесу кардинально змінилася. Автоматизація стала головною умовою зростання бізнесу. Вона допомагає керувати чітко і злагоджено. Рішення приймаються на основі конкретних цифр і ставлять собі за мету досягнення кращих показників.

Рішення від Майтек допомагають скоординувати роботу менеджерів, технічних фахівців і обслуговуючого персоналу. Підводячи підсумок, можна з упевненістю сказати, що установка автоматизованої системи в ресторані або готелі, не тільки дасть справедливу розв'язку оперативних питань, а й гарантує схвалення вимогливого клієнта.

Бесплатная доставка по России
Инструкции по установке включены
Помощь в настройке техники
Дополнительная гарантия на 3 года
Кешбек до 20% на бонусную карту
Возврат и обмен без чека
+38 067-00-5-00-33
Консультації та замовлення